Rotte kalenders en ingewikkelde plugins

Zit je even te klussen met wordpress en vind je custom tags. In het begin zit je er even mee dat ze ernstig verweg gestopt zitten in de code en je alleen een single pagina kan terugvinden.Maar even rust, een dagje slapen en wat pilsjes later denk je weer een keer te kijken, en dan vind je het. Je maakt gewoon een nieuwe pagina aan met een eigen template en daar gaan we beginnen met spelen.

Dan kom je erachter dat de wp_query eigenlijk alles voor je gebakken heeft. Toekomstberichten gevonden zodra je ze inplant. Lijstje per maand eruit. Dus je denk dat je gerust een pagina kan aanmaken en de algemene kalender er vast overheen kan knallen.

FOUT

De kalender is compleet ingebakken met de posts en heeft zelfs zijn eigen queries. Dat is niet netjes lief blogje van mij. Dus ik ben er bijna. Ik kan alle postst terug vinden die ik wil, alleen gaat er nog een aparte pagina komen waar ik een eigen kalender op kan zetten.

Dan kan ik een custom post tag agenda in een keer klaar zetten met minimale aanpassingen aan mijn blog. Dat is mooi, dat is fijn!