Ik haat afhankelijk zijn

Daarom zoek ik de functies die ik nodig heb. Als ik zoek naar taxonomy, joost mag weten wat de naam impliceerd, dan kom je nergens anders dan vast stellen van de data en ophalen van de juiste informatie afhankelijk van wat je ingesteld hebt. Ik begrijp mijn vorige zin ook nouwelijks. Deels omdat ik tik, deels omdat het materie is die we niet willen volgen.

Daarom klikken we verder. Verder dan we zijn gekomen. Ik ben bezig met een custom post type en wil weten wat er mee gedaan kan worden. ik heb een custom post tag ui interface en daar kan ik losjes opgeven wat eraan gekoppeld is. Daarom wil ik weten in mijn template wat er losjes aan gekoppeld is, zonder poespas.

Na de codex een schop geven, towerdefencen, ruzie maken op fora kom je erna achter dat je een simpele functie wilt terug vinden. get_object_taxonomies. Wat! Ja gewoon de zaken die nogig zijn bij je custom post type. Je knalt een post type in de funcie, bij mij dus de “googlemap” aka de get_object_taxonomies(“googlemap”); en wat krijgen we, de juiste taxonowattes! En enkel degeen die ik opgegeven heb.

Maar dan denk je, ik wil meer dan mijn taconowattes, ik wil mijn termen. Dat is makkelijk, je hebt een array met taxonomies ($taxonomies = get_object_taxonomies(“googlemap”);) en deze zet je verder in de get_terms (get_terms($taxonomies)) en voila, je hebt je terms in je lijst, met de aantallen die erbij horen. Dan ruik je dat een tagcloud niet ver weg is, en dat is zeker zo. Als je die in een loopje door de wp_tag_cloud heen gooit krijg je per taxonowattes een mooie tagcloud terug.

foreach($taxonomies as $tx) {
wp_tag_cloud(array("taxonomy" => $tx ));
}

Code gesommerd:

$taxonomies = get_object_taxonomies("googlemap");
$allterms = get_terms($taxonomies);

foreach($taxonomies as $tx) {
wp_tag_cloud(array("taxonomy" => $tx ));
}

Handig. Nu nog per tag in de lijst/plugin/waarjehetookwilt in terugtoveren. Dat wordpress is zo gek nog niet