Elke dag ruzie, nu met ajax

Ben je bezig en denk je een frontend plugin te schrijven en dan denk je even wat anders te doen als je ingelogs bent dan als je niet ingelogd bent. Het is evensimpel bullshit want hij luisterd toch niet. Nu heb je twee functies die je beide kan gebruiken in je script en hij luisterd toch wel.

Je hebt een add_action(‘wp_ajax_%s”, “%s”) en een add_action(‘wp_ajax_nopriv_%s”, “%s”) Die je kan plaatsen in de load van een plugin in de if van een is_admin(). De eerste leest hij in als hij ingelogd is en de tweede als je dat net niet bent. Jammere van het is dat beide aangeroepen worden door de wp-admin/admin-ajax.php. Dus beide lopen door de admin heen, en beide worden ingeladen als je wel dan niet ingelogd bent.

Dat met een current_user_can(%d level) kan je een hele hoop gaan afvangen. Ik weet wat ik ga afvangen, ik ga regelen dat ik als admin mijn site kan gaan beinvloeden zoals je dat zou willen. Dus ik hoef alleen de ajax in te laden terwijl ik ingelogs ben als admin, en aan de voorkant kijkt hij dan echt niet meer waar je zit aangezien je enkel de informatie inlaad alsof je in het adminpanel bent. Het word tijd om te voetballen, ik ga deze bal in het goal rammen.