Een eerste plugin maken, en registreren op wordpress

Ik ben lekker bezig om een plugin te promoten, niet door het tegen mensen te zeggen maar door het gewoon lekker te maken en aan te passen zodat ik deze durf te uploaden bij onze vrienden van wordpress. Gewoon omdat het een keer zou moeten gebeuren.

Dus eerst lekker een github account aan te maken, niet dat het wat helpt maar omdat dat hip schijnt te zijn. Plus lijkt het me handig daar ook een keer wat te hebben. Dus daar wat aanmaken. Maar met windows met de windows git ui. Maar wat begijp ik daar weinig van. Ik ben een svn man op linux, maar heb weinig linux op mijn windows machine, maar klink nu alsof ik over drie zaken praat terwijl ik niets zeg.

Uiteindelijk dus mijn agenda plugin hernoemd naar dimme calendar voor eenvoud en gemakkelijkheid voor de engelse gebruiker en alles klaar gezet. Nieuwe mo file, nieuwe po file erbij en elke finctie hernoemd naar een _ based functie. Alles simpel en klaar, nu word het tijd hem te gaan promoten en op wordpress te zetten. Na mijn fijne git ervaringen genieten dat wordpress lekker met svn werkt. Maar dat is nog niet het einde, het einde is dat ik eerst een repositorie mag aanvragen zodat ik mijn code mag gaan uploaden naar de wordpress servers. Dus deze post is nog een begin waar een vervolg bij mag gaan komen als ik de goedkeuring heb van de mensen van wordpress. Ik wacht nu lekker af en binnenkort mogen jullie dus ook genieten van mijn eerste uittingen in de waslijst van plugins. Tot dan fijne internetvrienden. Tot dan…